Mantolama Malzeme Fiyatları

Mantolama Malzeme Fiyatları

MADDE 1: Taşyünü Dış Cephe mantolama ısı yalıtımına A sınıfı taşyünü mantolama ısı yalıtımına  50 mm kalınlığında 150 kg/m3 yoğunluklu taşyünü, yapıştırma harcı, sıva harcı, file, Dekoratif sıva, boya, çelik çivili dübeller, köşe profilleri, bağlantı elemanları, dizayn, projelendirme, işçilik, nakliye ve montaj dahil.Ölçme: Mantolama ve sıvalı yüzeyler m2 üzerinden boşluklar minha edilerek hesaplanır. A sınıfı taşyünü mantolama, 50 mm kalınlığında 150 kg/m3 yoğunluklu taşyünü, yapıştırma harcı, çelik çivili dübeller, köşe profilleri, bağlantı elemanları, dizayn, projelendirme, işçilik, nakliye ve montaj dahil.Ölçme: Mantolama ve sıvalı yüzeyler m2 üzerinden boşluklar minha edilerek hesaplanır.Sıva + boya bu pozda uygulanmayacaktır. Detay ve projesine göre sadece daire dış duvarlarına uygulanacak olup saçak alın ve tavanlarında taş yünü uygulaması yapılmayacaktır. 

MADDE  2:  Zemin kotunun üzerinde başlayacak olan uygulamalarda, öncelikle binanın gönyesi, şakülü ve kotu etüd edilecek ve yapının konumuna göre uygulamanın aynı kot seviyesinde başlatılmasına özen gösterilecektir.

MADDE  3: Taşyünü Dış Cephe  Mantolama için tercih edilen en iyi mantolama sistemedir. tercih edilmesinin nedeni ise taşyünü yanmaz olması ve ısı yalıtım oranının yüksek olmasıdır. taşyünü mantolama % 60 ve % 70 ısı yalıtım sağlayabilmektedir. Sadece Isı Yalıtım Sağlamak ile kalmaz Büyük Ölçüde Ses Yalıtımı Sağlar.Sıvalı dış cephe sistemleri için üretilen kaplamasız yüksek yoğunluklu taş yünü levhadır. Binaların dış cephelerinde mantolam ısı ve ses yalıtımı, yangın dayanımı maksadı ile kullanılır. 

MADDE  4: Taşyünü bazalt taşının eritilerek elyaf haline getirilmesine denir. Mantolama ise iç ve dış cephelere ısı, ses yalıtım amacıyla uygulanan inşaat sistemleridir.Taşyünü ile yapılan mantolama, ince sıva sistemli uygulamalar içerisinde en üst kalite seviyesini belirler. Bununla birlikte, sistemin sağlıklı uygulanabilmesi ve uzun yıllar kalıcı olabilmesi için en başta kullanılan taş yünü olmak üzere, tüm komponentlerininde en üst kalite seviyesinde ve birbirleri ile uyumlu olmaları gerekir. İzocam tarafından sektöre sunulan Heralan Sistem mantolama paketinin, Heraklith firması tarafından sadece mantolamada kullanılmak üzere geliştirilmiş özel Heralan PTP taş yünü ve yine bu ürün ile mükemmel uyum sağlayan komponentlerin bir araya gelmesi ile ortaya çıkmıştır. 

MADDE  5: Taşyünü  mantolama sistemleri zamana karşı büyük direnç göstererek uzun yıllar kullanılabilme özelliğine ve dayanıklılığa sahiptirler. Yüksek ses yalıtım özelliğinin yanında yangına karşıda dirençli olana mantolama sistemleridir. Binaların çatılarında, iç ve dış cephelerde, inşaatlarda yangını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Buhar geçirme özelliğine sahip olmasıyla beraber binaların nem tutmasının da önüne geçmektedir. Bu özelliğiyle bina sistemlerinin yıpranmasının da önüne geçmektedir.  Taşyünü mantolama sistemleri ısı yalıtım özelliğini de barındırarak binalardaki enerji ve ısı kaybının önüne geçmektedir. Yağmur ve karda ise su tutma gibi önemli bir özelliğe de sahip olan taşyünü mantolama sistemleri binaların su sızmalarına karşı daha dayanıklı bir hale gelmesini sağlamaktadır.

MADDE  6:  Taşyünü mantolama ince sıva uygulamaları içerisinde en üst seviye kaliteyi belirler. Taşyünü mantolama sistemlerinin uzun yıllar kalıcı olabilmesi için bütün elemanlarının birbiriyle en üst seviyede uyuma sahip olması gerekir. Isı yalıtımı kadar ses yalıtımı uygulamalarında da mükemmel sonuçlar veren Kayayünü, gerek yaşam konforunu yükselten gerekse enerji tasarrufu sağlayan bir unsur olarak hem kullanıcıların bilinçlemesi hem de yönetmeliklerin yükseltilmesi ile yaygınlaşmıştır. Yangına olan direnci ile yangına karşı yapılarınızı güçlü kılan Kayayünü pek çok çeşitte sunulmaktadır. 

MADDE 7: Kaplama Astarı: Son kat dekoratif kaplamanın, donatılı ısı yalıtım sıvası üzerindeki aderansını artırmak için, akrilik bağlayıcılı, özel dolgulu astar kullanılacaktır.


MADDE 8: Son Kat Dekoratif Kaplama: Donatı sıvası katı üzerine, sistemi dış etkenlere karşı korumak ve estetik sağlamak amacıyla çimento esaslı, elyaf takviyeli, su itici, üzeri boyanabilen tane dokulu mineral kaplama kullanılacaktır.


MADDE 9: Son Kat Dış Cephe Boyası: Mineral kaplamanın boyanması amacıyla silikon emülsiyon esaslı, buhar geçirgenliği ve su iticiliği yüksek, silikonlu dış cephe boyası kullanılacaktır.

MADDE 10: Yapılacak işlerin tamamı, malzeme, Nakliye, işçilik, işçi s.s.k giriş ve güvenliği tüm giderler tarafımıza ait olacak.

MADDE  11:  Çalışma esnasında çıkan atık ve çöpler uygun yere toplanıp etrafa dağılması önlecek, yerler korunacak, iş bitiminde yerler ekibimiz tarafından temizlenecek, çıkan molozlar tarafımızca atılacaktır.

MADDE 12: Her cephe işlemi bittikten ve iskele diğer cepheye taşınırken çalışılmış bölgede çevre temizliği yapılacak ve oluşan molozlar ekibimiz tarafından kaldırılacak.Yapılacak işin takibini Akça Mantolama yetkili elemanları yapacak.

 MADDE 13:Ekibimiz toplum ve etik kurallarına hassasiyet göstererek çalışacak ayrıca iş veren ve kat sahiplerinin uygun görmediği işçi/işçiler çalıştırılmayacaktır.

MADDE 14:İş sahasına aktarılan demirbaş ve sarf malzemeler için işveren tarafından kapalı, yeterli büyüklükte ve kapısı kilitli bir alan tahsis edilecektir.

MADDE 15: Yükleyicinin ihtiyacı olan elektrik ve su ihtiyaçları iş veren tarafından bedelsiz olarak karşılanacaktır.

Neden Akça Mantolama?

1999 yılında faaliyete geçen Akça Mantolama dış cephe mantolama, çatı aktarma, izolasyon, iç ve dış cephe boyama gibi alanlarda yenilikçi çözümler sunan, güçlü altyapısı ile müşteri memnuniyetini baz alan çalışmalarıyla ısı yalıtım sektöründe lider uygulayıcı firma haline gelmiştir.

Kurumsallaşma sürecinde gereksinim duyulan ve yenilikçi altyapısı ile sektöre farklı bir soluk getiren Akça Mantolama iş uygulama biçimi olarak yenilikçi ve çevreci çözümleri kendine prensip edinmiş, kendisini müşterilerinin istek ve arzuları ile geliştirmeye çalışan ve bugüne kadar gerçekleştirdiği sayısız uygulamada yaşadığı süreçleri kendi kurumsal hafızasına kaydederek müşterilerinin beklentilerini en üst düzeyde karşılamanın yollarını arayan bir markadır.

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

Probleminizin çözümü için Destek Merkezi bağlantısını takip ederek, 7/24 destek ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. 

Ücretsiz Keşif İçin Bize Ulaşın!