BLOG

Dış Cephe Mantolama Isı Yalıtım Bir kere yapılır. doğru Yapılırsa 4 mevsim konfor 4 mevsim kazanç demektir. Ekonomiktir uzun ömürlüdür ortalama %50 enerji tasarrufu sağlar. 2 veya 3 yıl içerisinde maliyetini karşılar dış cephelerden gelen Nem ve Rutubet  gibi  sorunları ortadan kaldırır. Dış Cephe Kaplama, Drenaj, Çatı Tamir ve Bakım, Duvar Çıtası Dekorasyon Kaplama, İzolasyon, Söve Uygulama, Mermer Uygulama, Fayans Uygulama, Dış Cephe Boyama, Alçı ve Sıva Uygulama, Su Yalıtımı, Zemin Güçlendirme ve binanıza değer katacak diğer ek uygulamalar hakkındaki bilgilere yazılarımızda ulaşabilirsiniz.

Mantolama Malzemeleri Nelerdir

Mantolama Malzemeleri Nelerdir

Dış Cephe Tamir ve Tadilat Dış Cephe Mantolamada uygulanacak malzemelerin bazı özelliklerinin olması gerekir. Suya ve neme karşı dayanıklı olmaları gerekir. Alev almayan ve ısıya dayanıklı olmalıdır. Darbelere ve basınca karşı dayanıklı olmalıdır. Hafif ve kolay kullanılabilir olmadır. Küf tutmamalı koku yapmamalıdır. İşlenebilir boyutlarda olmalıdır. Haşere üretmemelidir ve en önemlisi ekonomik olmalıdır.Mantolamada uygulanacak malzemeler; Isı yalıtım levhaları; Mantolama uygulaması esnasında en çok tercih edilen levhalar Expanded Polistren yani EPS, Extrüde Polistren yani XPS ve Taşyünü levhalardır.

EPS; Expanded Polistren levhalar petrolden elde edilir ve gözenekleri kapalı rengi de beyazdır. Gri renkte olanları da vardır çünkü bunların içinde karbon bulunur. Hafif bir malzeme olduğu için yapıya yük oluşturmaz. Mantolama malzemeleri arasında en çok tercih edileni ve en ekonomik olanıdır. Levhaların performansı ömür boyu istikrarlı kalır yani performansından bir şey kaybetmez.

   XPS; Extrüde Polistren levhalar petrolün bir türevinden üretilir. Basınca karşı dayanıklıdır. Sudan ve nemden etkilenmez.

   Cam yünü levhalar; Küf tutmayan, paslanmayan, çürümeyen bir malzemedir. Isıya dayanıklıdır ve yanmazlık özelliğine sahiptir. Daha çok çatı mantolamasında tercih edilir.  

   Taş yünü levhalar; Bazı (bazalt, kireçtaşı) minerallerden elde edilir. Malzemenin büyük çoğunluğu hava boşluğundan meydana gelir. Kolayca ıslanabilir bir malzemedir ve ıslandığında özelliklerini yitirir. Silikonla kuru hale getirilebilir.

   Yapıştırma Harçları; Mantolamada uygulanacak malzemelerin yapıştırılmasında kullanılır. Suya, neme karşı dayanıklıdır.

   Isı Yalıtım Sıvaları; Mantolamada kullanılacak levhaların kaplamasında kullanılır. Uzun ömürlüdür.

   Donatı Filesi; Cam elyaf malzemedir. Basınca karşı dayanıklılık gerektiren yerlerde kullanılması gerekir.

   Mantolama Dübeli; Mantolama levhalarının montajlanmasında kullanılır.

   Köşe Profili; Binanın ve pencerelerin köşelerinde, kenarlarında koruma amaçlı kullanılır.

   Subasman Profili; Levhaların sıva uygulamaları esnasında mastar görevi için kullanılır.  

Neden Akça Mantolama?

    1999 yılında faaliyete geçen Akça Mantolama dış cephe mantolama, çatı aktarma, izolasyon, iç ve dış cephe boyama gibi alanlarda yenilikçi çözümler sunan, güçlü altyapısı ile müşteri memnuniyetini baz alan çalışmalarıyla ısı yalıtım sektöründe lider uygulayıcı firma haline gelmiştir.

Kurumsallaşma sürecinde gereksinim duyulan ve yenilikçi altyapısı ile sektöre farklı bir soluk getiren Akça Mantolama iş uygulama biçimi olarak yenilikçi ve çevreci çözümleri kendine prensip edinmiş, kendisini müşterilerinin istek ve arzuları ile geliştirmeye çalışan ve bugüne kadar gerçekleştirdiği sayısız uygulamada yaşadığı süreçleri kendi kurumsal hafızasına kaydederek müşterilerinin beklentilerini en üst düzeyde karşılamanın yollarını arayan bir markadır.

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

Probleminizin çözümü için Destek Merkezi bağlantısını takip ederek, 7/24 destek ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. 

Ücretsiz Keşif İçin Bize Ulaşın!