Apartman ve Site Drenaj Sistemleri 

MADDE  1: Drenaj işlemine başlamadan önce drenaj alanına engel olacak  ağaçlar yerlerinden sökülecek ardından sonrasında binanın bahçesinde uygun bir alana dikilecektir   

MADDE  2: Drenaj Nedir, Binanın dış duvarlarından temele sızan suların ya da yeraltı sularının bina ve altyapı elemanlarına zarar vermesini önlemek amacıyla yapılan su yalıtımı uygulamasıdır. bina çevresindeki suyun toplanarak, yapıya ulaşmadan tahliye edilmesidir.

MADDE 3: Binanın 4 tarafına 1 metre genişlikte bina  temelinin 80 cm altına inecek kadar  bir çukur kazılacak çukur kazma işlemi bittikten sonra binanın temel duvarı jet su tabancası ile yıkanacak ve kirden arındırılacak 3veya4 gün kadar kurumaya bırakılacak duvar kuruduktan sonra 1 kat poliüretan astar duvara uygulama yapılacak ardından 2 kat poliüretan su yalıtım malzemesi uygulanacak ardından temelin duvarına 4m mebran uygulaması yapılacak yapılan mebran uygulaması tek parça halinde binanın duvarın uygulanacaktır  ve sonrasında üzerine 4cm sert mavi köpük yapıştırılacak ardından kazılan çukurun zeminine 3m 10 15 cm  çakıl serilecek ve drenaj suyunun sağlıklı tahliye edilmesi için çakıla su terazi ile  eyim verilecek ve üzerine drenaj borusu yerleştirilecektir binanın giriş kısmından 150lik drenaj borusu ile başlanıp 200luk drenaj borusu ile devam edip logara bağlanacaktır drenaj borusu tamamı su terazisi ve lazer teraziyle  teraziye alınacak ve uygun sağlıklı bir eyim verilecektir  drenaj borusunun üzerine 20 25cm çakıl dökülecek  üzerine toprak atılacaktır toprak işlemi bittikten sonra 2veya 3 ay kadar toprağın tam oturması(çökmesi) için zamana bırakılacaktır ve drenaj işlemi bitecektir

MADDE  4: Toprak çökme işlemi bittikten sonra binanın 4 tarafına 80 cm genişlikte 15-20 cm kalınlıkta kalıp çakılacaktır kalıp işlemi bittikten sonra binanı belirli bölümlerine matkap yardımıyla delik delinecek ve içlerine epoksin yardımıyla demir montaj edilecektir bu montaj edilen demirler kalıpın içerinese girecek olan hasil demirlerle bağlanacaktır ve bir bütün sağlanacaktır arından bu işlemler bittikten sonra hazır beton uygulaması yapılacaktır beton uygulaması yapılırken betona suyun binaya değilde binanın dışında kalabilmesi için eyim erilecektir  

MADDE  5: Topraktaki su uzaklaştırılmadığı takdirde bina üzerine hidrostatik basınç uygulamaya başlar. Binalar bu basınç sebebiyle su ve nemin olumsuz etkilerine maruz kalır. Bina taşıyıcı sistemlerini olumsuz etkileyen sular kolon içlerinde korozyona sebep olur. Korozyondan etkilenen demir donatı genişler, kendisini saran betona baskı uygulamaya başlayarak hem kendisinde hem de betondan dökülmelere sebep olur. Bu dökülmeler yapının statik durumunu bozar, binanın kullanım ömrünü kısaltır ve binanın depreme karşı dayanıklılığını azaltır. Ayrıca, su alan binalar içerisinde yaşayan insanların sağlığını olumsuz yönde etkileyen küf, rutubet, mantar vb. organik maddelerin oluşumuna sebep olur. Tüm bu olumsuzlukların giderilebilmesi için binaların uygun bir drenaj sistemleri ile korunması gerekmektedir.

MADDE  6: Yapılacak işlerin tamamı, malzeme, Nakliye, işçilik, işçi s.s.k giriş ve güvenliği tüm giderler Firmamıza ait olacaktır.

MADDE  7: Çalışma esnasında çıkan atık ve çöpler uygun yere toplanıp etrafa dağılması önlenecek, yerler korunacak, iş bitiminde yerler ekibimiz tarafından temizlenecek, çıkan molozlar tarafımızca atılacaktır.

MADDE  8: işin takibini Akça Mantolama İzolasyon yetkili elemanları yapacak.

MADDE  9: sahasına aktarılan demirbaş ve sarf malzemeler için işveren tarafından kapalı, yeterli büyüklükte ve kapısı kilitlenebilir  bir alan tahsis edilecektir.

MADDE  10: Yükleyicinin ihtiyacı olan elektrik ve su ihtiyaçları iş  veren tarafından bedelsiz olarak karşılanacaktır.

Neden Akça Mantolama?

1999 yılında faaliyete geçen Akça Mantolama dış cephe mantolama, çatı aktarma, izolasyon, iç ve dış cephe boyama gibi alanlarda yenilikçi çözümler sunan, güçlü altyapısı ile müşteri memnuniyetini baz alan çalışmalarıyla ısı yalıtım sektöründe lider uygulayıcı firma haline gelmiştir.

Kurumsallaşma sürecinde gereksinim duyulan ve yenilikçi altyapısı ile sektöre farklı bir soluk getiren Akça Mantolama iş uygulama biçimi olarak yenilikçi ve çevreci çözümleri kendine prensip edinmiş, kendisini müşterilerinin istek ve arzuları ile geliştirmeye çalışan ve bugüne kadar gerçekleştirdiği sayısız uygulamada yaşadığı süreçleri kendi kurumsal hafızasına kaydederek müşterilerinin beklentilerini en üst düzeyde karşılamanın yollarını arayan bir markadır.

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

Probleminizin çözümü için Destek Merkezi bağlantısını takip ederek, 7/24 destek ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. 

Ücretsiz Keşif İçin Bize Ulaşın!