AKÇA MANTOLAMA > Duvar Çıtası Dekorasyon Kaplama

Duvar Çıtası Dekorasyon Kaplama

Duvar çıtası dekorasyon kaplama ile genelde arka plana atılan duvarlar ön plana çıkarılabilir. Duvar çıtası dekorasyon kaplamada düz duvar çıtaları, desenli duvar çıtaları veya köşe motifli duvar çıtaları tercih edilebilir. Duvar çıtası dekorasyon kaplamasının uygulanacağı duvarlar göz önüne alınarak odayı daraltmamasına özen gösterilmelidir. Kaplama sonrası ışıklandırmalar eklenerek estetik görünüm artırılabilir.

   Duvar çıtası dekorasyon kaplaması duvarlara uygulanabileceği gibi tavanlara da uygulanabilir.

   Duvar çıtası dekorasyonunda kullanılabilecek malzemeler; alçı çıta, poliüretan çıta, stropiyer çıta ve EPS çıtadır.

Duvar Çıtası Dekorason Kaplama 2

   Duvar çıtası dekorasyonu çıta seçiminde en çok poliüretan çıtalar tercih edilir. Bunun sebebi ise hafif ve yoğun bir köpük türü olmasıdır. Maliyeti de uygundur. Suya ve neme dayanıklıdır. Her türlü yüzeye uygulanabileceği için oldukça kullanışlıdır. PVC ve bakteri barındırmadığı için kansorejen değildir.

Duvar Çıtası Dekorasyon Kaplama Uygulaması Nasıl Yapılır

   Alçı çıta uygulaması; Uygulama yapılacak duvarların boyanmamış ve temiz olması gerekir. Uygulama yapılacak yerler öncesinde lazerle işaretlenmelidir. Alçı çıtaların köşeleri açı testeresi yardımıyla kesilir. Kesilen alçı çıtalar 5 dakika boyunca suda bekletilir ve saten alçı yardımıyla yapıştırılması sağlanır. Nemli bir süngerle fazlalıklar temizlenir. Yaş alçı kullanımında 2 gün bekleyerek kuru alçı kullanımında ise hemen boyama yapılabilir.

Duvar Çıtası Dekorason Kaplama

   Poliüretan çıta uygulaması; Poliüretan çıta uygulamasında dikkat edilmesi gereken en önemli özellik duvarın bulunmuş olduğu ortamın genişliğidir. Öncelikle duvarların ölçümü yapılır ve lazerle işaretlenir. Poliüretan çıtaların köşeleri gerekliyse testere yardımıyla düzeltilir. Çıtalar silikon yapıştırıcı ile duvarlara yapıştırılır ve ardından hızlı yapıştırıcı spreyi aralara sıkılır. Ek yerler zımparalandıktan sonra lake macunla kaplanır. Çıtalara astar atıldıktan 1 saat sonra boyama işlemi yapılabilir.

   Stropiyer çıta ve EPS çıta uygulaması; Stropiyer ve EPS çıta uygulamasında dikkat edilmesi gereken en önemli özellik duvarın bulunmuş olduğu ortamın genişliğidir. Öncelikle duvarların ölçümü yapılır ve lazerle işaretlenir. Çıtaların köşe kesimlerine dikkat edilmelidir. Duvarlara yapıştırmak için stropiyer ve EPS yapıştırıcısı kullanılmalıdır. Çıtaların kaynaması için bantlanır. Daha sonra astar işlemi ve yapılır ve 1 saat sonra boyanabilir.

Ücretsiz Keşif İçin Bize Ulaşın!