Taş Yünü Mantolama

Taş Yünü Mantolama

   Mantolamada uygulanacak malzemelerin bazı özelliklerinin olması gerekir. Suya ve neme karşı dayanıklı olmaları gerekir. Alev almayan ve ısıya dayanıklı olmalıdır. Darbelere ve basınca karşı dayanıklı olmalıdır. Hafif ve kolay kullanılabilir olmadır. Küf tutmamalı koku yapmamalıdır. İşlenebilir boyutlarda olmalıdır. Haşere üretmemelidir ve en önemlisi ekonomik olmalıdır.

   Taş yünü mantolama sistemi tercih edilen en iyi mantolama sistemlerinden biridir. Çokça tercih edilmesinin sebebi taş yününün yanmaz özellikte olması ile ısı yalıtım oranının oldukça yüksek olmasındandır. Taş yünü mantolama uygulaması konutlarda %60 ile %70 arası ısı yalıtımı sağlayabilmektedir. Yalnızca ısı yalıtımı sağlamak ile kalmaz büyük bir ölçüde de ses yalıtımı sağlamaktadır. Taş yünü levhalar yüksek yoğunluklu ve kaplamasız olan ve dış cephe mantolama sistemleri için üretilen bir malzemedir. Binaların dış cephe mantolama sistemlerinde ısı ve ses yalıtımı ile yangına karşı dayanıklılık sunabilmesi maksadı ile kullanılır.

   Taş yünü levhalar; Bazı (bazalt, kireçtaşı) minerallerden elde edilir. Malzemenin büyük çoğunluğu hava boşluğundan meydana gelir. Kolayca ıslanabilir bir malzemedir ve ıslandığında özelliklerini yitirir. Silikonla kuru hale getirilebilir.

   Taş yününün teknik özellikleri şu şekildedir;

   Yoğunluk: 150 m3/kg

   Boyutlar: 60x120x3 cm

   Yanmazlık Sınıfı: A1

   Isıl İletkenlik Beyan Değeri (10 °C): 0,04 W/mK (λ)

   Isıl Geçirgenlik Direnci Beyan Değeri: 1,00 m2K/W (R)

   Maksimum Kullanım Sıcaklığı: 750 °C

Neden Akça Mantolama?

1999 yılında faaliyete geçen Akça Mantolama dış cephe mantolama, çatı aktarma, izolasyon, iç ve dış cephe boyama gibi alanlarda yenilikçi çözümler sunan, güçlü altyapısı ile müşteri memnuniyetini baz alan çalışmalarıyla ısı yalıtım sektöründe lider uygulayıcı firma haline gelmiştir.

Kurumsallaşma sürecinde gereksinim duyulan ve yenilikçi altyapısı ile sektöre farklı bir soluk getiren Akça Mantolama iş uygulama biçimi olarak yenilikçi ve çevreci çözümleri kendine prensip edinmiş, kendisini müşterilerinin istek ve arzuları ile geliştirmeye çalışan ve bugüne kadar gerçekleştirdiği sayısız uygulamada yaşadığı süreçleri kendi kurumsal hafızasına kaydederek müşterilerinin beklentilerini en üst düzeyde karşılamanın yollarını arayan bir markadır.

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

Probleminizin çözümü için Destek Merkezi bağlantısını takip ederek, 7/24 destek ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. 

Ücretsiz Keşif İçin Bize Ulaşın!