Isı Yalıtımı

Mantolama Isı Yalıtımı

Dış Cephe Mantolama Isı Yalıtımı Nedir

   Mantolama Isı yalıtımı yapılarda kış mevsimindeki enerji kayıplarını engellemek, yaz mevsiminde ise istenmeyen enerji kazançlarından kurtulmak için uygulanması gereken bir sistemdir. Teknik anlamda ısı yalıtımının tanımı ise farklı sıcaklıkta olan iki ortam arasındaki ısı geçişini engellemektir. Isı yalıtımı konforlu yapılar sunmakla beraber yapının ömrünü de uzatan bir işlem olarak karşımıza çıkar. Binaların ısıtılması istemiyle fosil atıklar kullanılır ve bu atıklar ciddi anlamda çevre ve hava kirliliğine sebebiyet vermektedir. Isı yalıtımı uygulanan yapıların ısıtılması daha kolay olacağından fosil atık kullanımı da azalacaktır böylelikle çevre ve hava kirliliği bir nebze önlenecektir.

Isı Yalıtımı 2

   Isı yalıtımının faydaları şunlardır; Konforlu bir yaşam alanı sunar. Enerji ve maddi tasarruf sağlar. Fosil atıkların kullanımını azaltarak çevreye yardımcı olur. Yapılarda maliyetleri azaltır. Toplamda enerji kullanımının az olması ülke ekonomisine de katkı sağlar. Tesisat sistemlerini korur.

Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır

   Isı yalıtımı uygulanacak yüzeyler varsa pürüzlerden arındırılmalıdır. Kabarmış kısımlar kazınmalı, tamirat gerektiren yerler tamir edilmelidir. Böylelikle uygulama yapılacak alanlar hazır hale getirilmiş olur.

   Uygulama adımları belli bir sıraya göre gerçekleştirilir;

   Su basman profillerinin yerleştirilmesi

Isı Yalıtım Malzemeleri Nelerdir

   Isı yalıtım malzemeleri yüksek ısı direncine sahiptir ve hafiftir. Isı iletim katsayılarının düşük olması diğer malzemelerden ayırıcı özellikleridir. Isı yalıtım malzemeleri açık gözenekli ve kapalı gözenekli olarak ikiye ayrılır. Isı yalıtım malzemeleri şunlardır; mineral yünlerden cam yünü ve taş yünü levhalar, ahşap yünlü veya ahşap lifli levhalar, EPS (genleştirilmiş polistiren köpüğü), XPS (ekstürüde polistren köpüğü), genleştirilmiş mantar veya perlit levhalar, cam veya fenol köpüğü, poliüretan.

   Cam ve taş yünü levhalar; TS standartlarınca üretilmiş ve TS 825’e göre doğru kalınlıkta kendi kendini taşıyabilen levhalardır.

    EPS (genleştirilmiş polistiren köpüğü) levhalar; TS standartlarınca üretilmiş ve TS 825’E göre doğru kalınlıkta yangına karşı tepki sınıfı E olan genleştirilmiş köpük levhalardır.

   XPS (ekstürüde polistren köpüğü) levhalar; TS standartlarınca üretilmiş TS 825’E göre doğru kalınlıkta yangına karşı tepki sınıfı E olan genleştirilmiş köpük levhalardır.

Neden Akça Mantolama?

1999 yılında faaliyete geçen Akça Mantolama dış cephe mantolama, çatı aktarma, izolasyon, iç ve dış cephe boyama gibi alanlarda yenilikçi çözümler sunan, güçlü altyapısı ile müşteri memnuniyetini baz alan çalışmalarıyla ısı yalıtım sektöründe lider uygulayıcı firma haline gelmiştir.

Kurumsallaşma sürecinde gereksinim duyulan ve yenilikçi altyapısı ile sektöre farklı bir soluk getiren Akça Mantolama iş uygulama biçimi olarak yenilikçi ve çevreci çözümleri kendine prensip edinmiş, kendisini müşterilerinin istek ve arzuları ile geliştirmeye çalışan ve bugüne kadar gerçekleştirdiği sayısız uygulamada yaşadığı süreçleri kendi kurumsal hafızasına kaydederek müşterilerinin beklentilerini en üst düzeyde karşılamanın yollarını arayan bir markadır.

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

Probleminizin çözümü için Destek Merkezi bağlantısını takip ederek, 7/24 destek ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. 

Ücretsiz Keşif İçin Bize Ulaşın!