Çatı İzolasyonu

Çatı İzolasyonu

  Binaların çatı ve İzolasyon bölümlerinde kullanıma uygun olarak tasarlanmış, su geçirimsizlik sağlayan malzemeler kullanılarak yapılan bir koruma işlemidir. Çatı kaplama malzemeleri, bina ile yağmur ve kar suyu arasında bir bariyer görevi yaparak olası su sızıntıları önler. Çatı izolasyon bir binayı dış etkilere karşı koruyan binanın en üstünde bulunan binayı oluşturan en önemli etmenlerden biridir. Çatısı olmayan bir bina olamaz. Çatının tasarımı iç ve dış etkenlere karşı korunmak üzerine yapılmalıdır. Sistem Açılım Seviyesi ’ne (SAS) göre uyulması gereken nitelikler çerçevesinde sistem kurgulanmalıdır.

   Çatılar belli ölçütlere göre çeşitlilik göstermektedir. Bu çatılar şu şekildedir; kullanım şekillerine göre, yağışın uzaklaştırılma şekillerine göre, eğimlerine göre, kaplama malzemelerine göre, biçimlerine göre, çatı arasında bulunan hava varlığına göre, taşıyıcılık özelliğine göre.

Çatı İzolasyonu Nasıl Yapılır

   Çatı izolasyonunda yapılan uygulamalar su buhar izolasyonu, ısı izolasyonu, ışık radyasyon izolasyonu, ses izolasyonu olarak sınıflandırılabilir.

   Çatılarda su buhar izolasyonu uygulamaları: Eğimli olmayan çatılarda kar ve yağmur suları olumsuz durumlar oluşturabilir. Bu olumsuz durumun çözülmesi için kar ve yağmur suları eğimler yoluyla gider noktalarına yönlendirilir. Yapılar içerisinde oluşan su buharı bir şekilde dışarı çıkacaktır. Su buharı çeşitli çatı türleriyle çeşitli şekillerde uzaklaştırılabilir. Soğuk olan çatılarda metal kaplama veya kiremit gibi kaplama malzemeleriyle doğrudan dışarı aktarılabilir. Sıcak çatılarda su buharının uzaklaştırılabilmesi için özel çapta önlemler alınması gerekir.

Çatı İzolasyonu 2

   Çatılarda ısı izolasyonu uygulamaları: Çatılar ısı kaybını en aza indirgemek veya önlemek için çok önemli bir bina etmenidir. Bu yüzden uygun ısı izolasyonu malzemeleriyle bu kayıp önlenebilir. Isı izolasyonu uygulamasında kullanılacak malzemeler çatının büyüklüğü ve teknik özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Sıcak çatılarda açık gözenekli ısı tutucular şapla birlikte kullanılması gerekirken kapalı gözenekli tutucular ile ters çatı uygulaması yapılabilir. Soğuk çatılarda ise ısı tutucu malzeme direkt olarak döşeme üstüne serilebilir.

   Çatılarda ışık radyasyon izolasyonu uygulamaları: Sıcak çatılarda ışık gereksinimi yapılacak çatı ışıklıkları ile karşılanabilir. Bunun dışında sıcak çatılar radyasyondan korunması gerekir ve bunun için radyasyon koruyucuları kullanılır. Bunun için beyaz renkli çakıllar kullanılarak radyasyon yansıtılır.

   Çatılarda ses izolasyonu uygulamaları: Ses izolasyonu yapılmayan binalarda dış ortamdan gelen gürültüler büyük bir sorun oluşturur ve konforu azaltır. Sıcak çatılar katmanlar ve hareketli yükleri taşıyabilecek şekilde tasarlandığı için gürültü problemi fazla oluşturmaz. Ama üstünde gezilebilir olan sıcak çatılarda gürültü problemi olabileceğinden dolayı yüzer şap uygulaması yapılmalıdır. Soğuk çatıların üzerinde gezilemeyeceğinden dolayı gürültü problemi oluşmaz.

Neden Akça Mantolama?

1999 yılında faaliyete geçen Akça Mantolama dış cephe mantolama, çatı aktarma, izolasyon, iç ve dış cephe boyama gibi alanlarda yenilikçi çözümler sunan, güçlü altyapısı ile müşteri memnuniyetini baz alan çalışmalarıyla ısı yalıtım sektöründe lider uygulayıcı firma haline gelmiştir.

Kurumsallaşma sürecinde gereksinim duyulan ve yenilikçi altyapısı ile sektöre farklı bir soluk getiren Akça Mantolama iş uygulama biçimi olarak yenilikçi ve çevreci çözümleri kendine prensip edinmiş, kendisini müşterilerinin istek ve arzuları ile geliştirmeye çalışan ve bugüne kadar gerçekleştirdiği sayısız uygulamada yaşadığı süreçleri kendi kurumsal hafızasına kaydederek müşterilerinin beklentilerini en üst düzeyde karşılamanın yollarını arayan bir markadır.

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

Probleminizin çözümü için Destek Merkezi bağlantısını takip ederek, 7/24 destek ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. 

Ücretsiz Keşif İçin Bize Ulaşın!