Dış Cephe Kaplama

Dış Cephe Kaplama

Dış Cephe Kaplama Nedir

   Dış cephe, bina içini dış ortamdan ayırır. Amaç dış ortamdan gelebilecek su, güneş, sıcaklık gibi etmenlerin verebileceği zararı engellemektir ve bunun için yapılan uygulamalara dış cephe kaplaması denir. Dış cephe kaplaması ısı yalıtımı sağladığı gibi binanın dış görünümünü de güzelleştirir. Yani dış kaplama koruma dışında estetik bir görünüm elde etmek için de tercih edilir. İyi bir dış cephe kaplamasının özellikleri şunlar olmalıdır; atmosfer kaynaklı kimyasal etkilere karşı dayanıklılık, havalandırma özelliğinin iyi olması, tamiratının kolayca yapılabilmesi, uygulanacak binanın teknik özelliklerine uygunluk, iklim koşullarının getirebileceği olumsuz etkilere karşı dayanıklılık.

Dış Cephe Kaplama 2

Dış Cephe Kaplama Malzemeleri Nelerdir

   Dış cephe kaplamasında kullanılabilecek malzemeler çeşitlilik gösterir. Dış cephe kaplamasında tercih edilecek malzemeler yukarıda sayılan koşullar göz önüne alınarak seçilmelidir.

   Dış cephe kaplama malzemeleri; ahşap kaplama, cam ve seramik kaplama, dış sıva ve boya, doğal taş kaplama, American Siding kaplama, giydirme cephe, prekast kaplama.

   Ahşap kaplama; ahşap doğal bir ürün olduğu için dış cephe kaplamasında ahşabın kullanılması binaya doğal bir görüntü verir. Hafif olduğu için binaya yükleyeceği yük fazla olmaz. İyi bir yalıtımla birlikte tercih edilebilecek bir dış kaplama malzemesidir. Fakat ahşabın yanmaya karşı dirençsiz olmasından dolayı tercih oranı az olabilir.

   Cam ve seramik kaplama; cam kaplamalar yüksek ısı yalıtımı sağlar ve deforme olmaya karşı dayanıklıdır. Estetik görünümünün yanı sıra nem ve su geçirmezdir. Dış cephe kaplamasının yanı sıra iç cephe kaplamasında da kullanılabilir. Doğal bir malzeme olan seramikte dayanıklılığının yüksek olmasından dolayı tercih edilir.

   Dış sıva ve boya; dış sıva ve boyalarla dış cephe kaplamasında akrilik, silikon, plastik ve elastik bazlı dış cephe boyaları tercih edilebilir.

   Doğal taş kaplama; atmosferden kaynaklı dış etkenlere karşı dayanıklı bir dış cephe kaplamasıdır. Doğal taş kaplama adı gibi binaya doğal bir görüntü verir. Estetik açıdan en göze çarpan, dekoratif görünüme en yatkın olan dış cephe kaplama uygulamasıdır. Bu dış cephe uygulamasında daha çok büskivit tuğlalar kullanılır.

   American siding kaplama; boya ve bakım masrafı gerektirmediğinden dolayı uzun ömürlüdür. Kendi kendini söndürebilme ve yanıcı olmama özelliklerine sahiptir.

   Prekast kaplama; bu dış cephe kaplamasında kullanılan malzemenin kalın olmasından ötürü izolasyon ihtiyacı da karşılanır. Bu da bu dış cephe kaplamasının sıklıkla tercih edilmesini sağlar.

Neden Akça Mantolama?

1999 yılında faaliyete geçen Akça Mantolama dış cephe mantolama, çatı aktarma, izolasyon, iç ve dış cephe boyama gibi alanlarda yenilikçi çözümler sunan, güçlü altyapısı ile müşteri memnuniyetini baz alan çalışmalarıyla ısı yalıtım sektöründe lider uygulayıcı firma haline gelmiştir.

Kurumsallaşma sürecinde gereksinim duyulan ve yenilikçi altyapısı ile sektöre farklı bir soluk getiren Akça Mantolama iş uygulama biçimi olarak yenilikçi ve çevreci çözümleri kendine prensip edinmiş, kendisini müşterilerinin istek ve arzuları ile geliştirmeye çalışan ve bugüne kadar gerçekleştirdiği sayısız uygulamada yaşadığı süreçleri kendi kurumsal hafızasına kaydederek müşterilerinin beklentilerini en üst düzeyde karşılamanın yollarını arayan bir markadır.

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

Probleminizin çözümü için Destek Merkezi bağlantısını takip ederek, 7/24 destek ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. 

Ücretsiz Keşif İçin Bize Ulaşın!