Akça Mantolama > Dış Cephe Mantolama Hizmetleri

Dış Cephe Mantolama Hizmetleri

MANTOLAMA TADİLAT /TAMİRAT/ BOYA HİZMET SÖZLEŞMESİ

MADDE 1 – SÖZLEŞMENİN TARAFLARI

  • Bu Sözleşme, bir tarafta hizmeti alacak olan SUAT BAŞOL APT.ile diğer tarafta Hizmeti sunacak olan AKÇA MANTOLAMA İZOLASYON LTD. ŞTİ.  arasında aşağıdaki hususlarda mutabakata varılarak, tanzim ve imza edilmiştir.

MADDE 2 –  TARAFLARA İLİŞKİN BİLGİLER

Hizmeti alacak olan taraf

 Adı                 : SUAT BAŞOL Apt.

Adres              : 

Yetkili Kişi 1.            : 

Ünvanı            :Apt. Yönetici

Telefon                       : 

Yetkili Kişi 2. : TÜRKAN AHENK

GÖREVİ         :Apt. Yönetici yardımcısı

Hizmeti verecek olan taraf

Adı                  : AKÇA MANTOLAMA İZOLASYON LTD. ŞTİ

Adres              : Mehterçeşme,Cumhuriyet caddesi,1953.Sk. No:5/A, Esenyurt / İstanbul

Yetkili Kişi    :

Ünvanı             : Firma Sahibi

E-posta           : info@akcamantolama.com.rt

Telefon           : (0212) 852 83 48 /  (0532) 251 80 84 /  (0538) 072 10 36

MADDE 3 – İŞİN TANIMI

Sözleşme konusu iş: SUAT BAŞOL Apt yukarıda adresi belirtilen binasında aşağıda  maddeler halinde sıralanan işleri / hizmeti AKÇA MANTOLAMA İZOLASYON LTD. ŞTİ den alacaktır.  

1.A ve B Blokta Dış Cephede uygulamaya başlamadan önce pencere kenarlarındada bulunan dekor ve sövelerin tamamı sökülecek ,pencerelerin iç merkezleri 2cm kalınlığında mantolama ısı yalıtım uygulaması yapılacak. ardında pencere ve kapı merkezlerinde pvc fileli köşe bent profilleri kullanılacak iki kat sıva ve bir kat dekoratif sıva uygulanacak.

  Toplam  187.000 TL

  1. A ve B Blokta Dış Cephe işlemine başlamadan önce pencere mermerleri altına koyulan PVC (denizlikler) tamamı sökülecek pencere kenarları sağ ve sol tarafı 5cm genişliğinde kırılacak, ardından 2cm kalınlığında pencere mermerlerin üstüne mermer koyulacak. Kırdığımız yerler özel dolgu elyaf tamir harç malzemesi ile dış cepheye uygun ve sağlıklı bir şekilde tamirleri yapılıp doldurulacak

Toplam  487 m² x960 TL = 467.520TL

  1. B bloktaki teras altı daire eksik olan mantolama yapılacak

Toplam  17 m² x 1.500 TL = 25.500 TL

  1. Tüm bina Dış Cephede bulunan kırık, çatlak ve altı boşalmış sıvalar tamir ve tadilatları yapılacak, tüm dış cepheye bir kat dekoratif fileli sıva uygulanacak, bir kat astar ve iki kat silikon esaslı nem geçirmez,su itici özellikli, kendini temizleme özelliği olan, mantar,yosun,küfe dirençli dış cephe boyası uygulanacak Toplam 1.870 m² x 800 TL = 1.496.000 TL
  2. A ve B bloktaki çatıda bulunan eski PVC oluklar tamamın sökülecek yerine galvaniz paslanmaz oluk yapılacak

 Toplam :  108 m² x 1.750 TL = 189.000 TL

  1. A ve B bloktaki teras katlarında bulunan çepeçevre korkuluk demirler sökulecek, parapet saçak kismina uzatılmış mermer koyulacak, mermer takma işlemi bitikten sonra eski demirler yerine monte edilecek. ve boyanacak

 Toplam : 124 m² x 1.000 TL = 124.000 TL

  1. 7. A ve B blok çatılarda bulunan  kullanılmayan eski bacaların tamamı sökülecek, baca yerleri ahşap tahtayla kapatılacak ,tahtalarin üzerine  PP3000 siyah membran koyulacak,eksik  kiremitler tamamlanacaktır. 

Toplam  :  Bu işlem firmamız tarafından bedelsiz olarak yapılacaktır.

  1. 8. Dış cephe uygulama esnasında firma tarafından eğer tespit edilirse, mevcut mantolamada deforme olmuş yerler ,ve kabarmış olan  mantolama sökülerek yeniden mantolama yapılacak  olup bu  işlemin  m2si 1500TL den hesaplanacaktır. Bu işlem için extra bedel tespit edilecektir.

MADDE 4 –  SÖZLEŞMENİN BEDELİ

Sözleşme konusu işin bedeli Toplam 2.489.020 TL olarak anlaşılmıştır.

Malzeme, İşçilik,Nakliye,İş bitimiTemizlik dahildir.

 

Ödeme Yapılacak Hesap Bilgileri

Hesap Adı:

Banka Adı / Şube:

IBAN : ………………………………….

MADDE 5- İŞİN HESAPLAMA VE KAT MALİKLERİ ARASINDA PAY EDİLME ESASI

Kat Mülkiyeti Kanununa göre hareket ederek bina dış yüzey toplam  metrekaresi, ve, dairelerin herbirinin sahip olduğu dış yüzey metrekaresine göre pay edilerek ödeme  kat maliklerinden tahsil edilecektir. Bu bilgi iskele kurulumdan sonra Firma tarafından  detaylı şekilde hesaplanıp, SUAT BAŞOL Apt. Yönetimine bildirilecektir.

Dış Cephe Toplam Alanı Hesaplama: Binanın tüm dış duvarlarının yüksekliği ve genişliği çarpılarak alan  m2 bulunur. Pencere ve kapı boşlukları toplam alandan çıkarılır.

MADDE 6 – DEĞİŞİKLİK

Bu sözleşme hükümlerinde taraflar karşılıklı olarak anlaşmak suretiyle değişiklikler yapabileceklerdir.

Bu değişiklikleri gösterir belgenin taraflarca imzalanarak, imzalı sözleşme metnine eklenmesi, ek bir sözleşmeye ihtiyaç bırakmadan uygulama için yeterli olacaktır.

MADDE 7 – HİZMETİ ALACAK OLAN TARAFIN SORUMLULUKLARI

Hizmeti alacak olan taraf , kat maliklerine doğru bilgilendirme yapmakla, iş için ödenecek olan peşinatı toplayıp zamanında hizmeti verecek olan  tarafa ödemekle, gerekli imar ve belediye izinlerini almakla ve firma ile uyumlu olarak çalışmayı sağlamakla sorumludur.

 

Ayrıca İş sahasına aktarılan demirbaş ve sarf malzemeler için kapalı, yeterli büyüklükte ve kapısı kilitli bir alan tahsis etmek SUAT BAŞOL Apt Yönetimi  sorumluluğundadır.

AKÇA MANTOLAMA İZOLASYON firmasının  ihtiyacı olan  elektrik ve su ihtiyaçlarını bedelsiz olarak karşılamak SUAT BAŞOL APT. nı sorumluluğundadır.

MADDE 8 – HİZMETİ VERECEK OLAN TARAFIN SORUMLULUKLARI

AKÇA  MANTOLAMA İZOLASYON   Sözleşmede yer alan, iş ile ilgili her aşamada malzeme, Nakliye ve montaj esnasında olabilecek her türlü hasardan sorumludur. 

AKÇA  MANTOLAMA İZOLASYON İmalat ve montaj İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü ve tüm kanun ve yönetmelikleri eksiksiz olarak hükümlerini, yerine getirmekle yükümlüdür. 

AKÇA  MANTOLAMA İZOLASYON Bu iş için istihdam edeceği personelin çalışmaları sırasında olabilecek iş kazası sonucu  meydana gelebilecek ölüm, bedeni ve maddi zararlardan bizzat sorumludur.

 AKÇA  MANTOLAMA İZOLASYON montajın başlangıcından bitimine kadar çalışma alanında, şantiye sahasında, yasalar ve tüzüklerde yazılı olan tüm emniyet ve sağlık tedbirlerini almak zorundadır. Yapılan işin niteliğine uygun olarak çalışanlarını koruyucu donanımla çalıştıracaktır.

 AKÇA  MANTOLAMA İZOLASYON montaj sırasında mevcut alt ve üst yapılar ile tüm taşınır ve taşınmaz mallara zarar vermemek için gerekli önlemleri alacaktır. Alınan önlemlere rağmen meydana gelebilecek tüm hasarlar ile üçüncü şahıslara verilebilecek zararlardan AKÇA  MANTOLAMA İZOLASYON tek başına sorumludur. Ayrıca AKÇA  MANTOLAMA İZOLASYON çalışanlarının üçüncü kişilere vereceği zararlardan dolayı doğacak cezai ve hukuki sorumluluklardan da sorumludur. İşveren, yukarıda sayılan olaylar nedeniyle sorumlu tutulamaz.

Çalışanların özlük hakları öncelik taşımaktadır. Bu nedenle AKÇA MANTOLAMA çalıştırdığı işçilerini SGK’ya kaydettirecek, ücretlerini aylık bordrolarla zamanında ödeyecektir. AKÇA MANTOLAMA ücretlerden yapılan stopaj kesintileri ile aylık SGK primlerini zamanında Vergi Dairesi ve SGK’ya yatıracak ve bu işlemlere ait belgelerin  fotokopilerini İşveren’ everecektir.

İşçi hakları: Yüklenici, bu işte çalıştırdığı bütün işçilerin SGK primleri ile tüm haklarını muntamazan ödeyecektir. İşçi alacakları konusunda T.C. Bayındırlık işleri Genel Şartnamesi ve İş Kanunu uyarınca hareket edilecektir.

İş kazalarının sorumluluğu: Yüklenici personelinin (idare personel dahil), kasıt veya ihmal bulunması durumunda sebep olduğu her çeşit kaza sonucu; İş sahibi ile üçüncü şahıslara gelebilecek her türlü maddi ve bedeni hasarın sorumluluğu tamamen yükleniciye aittir. Yüklenici çalıştırdığı işçilerin emniyet kemerini temin edecek ve kullanılmasını sağlayacaktır. Yüklenici çalışmaları sırasında kendi işinin ifası ile ilgili olarak her türlü kazalara karşı önlemini almakla yükümlüdür. İş güvenliği ile ilgili yüklenicinin koymuş olduğu güvenlik levhalarında belirtilen kurallara uyulmasını sağlayacak ve bu levhalar hiçbir şekilde kaldırılmayacak veya yeri değiştirilmeyecektir. Kat maliklerinin bu levhalara uyumu iş sahibince sağlanacaktır. İskele, merdiven, çalışma platformu gibi yerlerde gerekli emniyet tedbirleri alınmadan çalışmaya başlanmayacaktır.

Yapılacak işlerin tamamı, malzeme, Nakliye, işçilik, işçi SGK giriş ve güvenliği tüm giderler firmaya ait olacak.

İş esnasında oluşabilecek iş kazalarından firma sorumludur.

Çalışma esnasında pencere camlarının kırılması vs gibi zararlardan firma sorumludur.

Çalışma esnasında çıkan atık ve çöpler uygun yere toplanıp etrafa dağılması önlecek, yerler korunacak, iş bitiminde yerler ekibimiz tarafından temizlenecek, çıkan molozlar firmamız tarafından atılacaktır.

Her cephe işlemi bittikten ve iskele diğer cepheye taşınırken çalışılmış bölgede çevre temizliği yapılacak ve oluşan molozlar ekibimiz tarafından kaldırılacaktır.Yapılacak işin takibini Akça Mantolama yetkili elemanları yapacak.

Ekibimiz toplum ve etik kurallarına hassasiyet göstererek çalışacak ayrıca iş veren ve kat sahiplerinin uygun görmediği işçi/işçiler çalıştırılmayacaktır.

MADDE 9 – HİZMETİ VERECEK OLAN TARAFIN İŞ YAPIM İŞLEYİŞ ŞEKLİ TAAHHÜDÜ

Dış Cephe Güvenlikli İş İskelesi kurumuna başlamadan önce iskelenin altına branda serilerek iskele kurulumu yapılacaktır.. Binanın etrafındaki çimler ve ağaçların tamamı brandayla örtülecek. kapı-pencere kasaları, camlar, iskele kurulan bölgeler yürüme yolları vb. noktaların kirlenme ve malzemelerin düşmesi riskine karşın, maskeleme bantları, naylon  brandalar ve koruma plakaları ile gerekli tedbirler alınacaktır.

Dış Cephelerde bulunan  kırık ve çatlaklar altı boşalmış tüm sıvalar kolon kirişler balkon tavanları hasar görmüş yerlerin tamamı kırılacak. Kırdığımız yerlerin içinde bulunan demirler tel fırça ile temizlenecek ardından antipas korucuyu sürülecektir.Bu işlemler bittikten sonra kırdığımız yerlerin büyük olan kısımlara kara sıva ile küçük bölümleri özel dolgu elyaf tamir harç malzemesi ile dış cepheye uygun ve sağlıklı bir şekilde tüm tamir ve tadilatları yapılacaktır. .Tüm işlemler bittikten sonra jet su tabancası ile yıkanacak ve kirden arındırılacak, 2-3 gün kadar kurumaya bırakılacaktır.

İş Teslim Süresi 45 İş Günüdür.

Tüm Malzeme +İşçilik için Şirketimiz 10 yıl Garanti Vermektedir.

İş bitiminde kişisel hata harici tekrarlayan şikayet olursa Firmamız tarafından kontrolü yapılarak gereği yerine getirilecektir.

Şirketimiz Kurumsaldır. Markamız Türk Patent Enstitüsünde Tescillidir.

MADDE 10- ÖDEME KOŞULLARI

Toplam bedelin % 40 ı ,İskele ve malzemeler  SUAT BAŞOL Apt adresine geldikten sonra Peşinat olarak Firmaya, Apt. Yönetimi tarafından ödenecektir.

Geri kalan bakiye bireysel olarak yapılabilecektir.   

% 60 Bakiye Kat Malikleri tarafından farklı alternatifler ile ödemelerini yapabilir; Şöyle ki

– Kredi kartı ile 6 Ay taksit halinde ödene bilir.

Ortalama 6 Aylık  Çek ile ödenebilir.

 6 Ay taksit halinde senetle ödenebilir.

-Şekerbank Eko Kredi ile  6Ay taksit halinde ödenebilir.

MADDE 11- GEÇERLİLİK, YER, SÜRE

Hizmetin Yapılma Yeri: SUAT BAŞOL APT. TARABYA MAH. DEREKIR SOK. NO:14-16 (A VE B BLOK) TARABYA-SARIYER İLÇE – İSTANBUL                    

Hizmetin Başlama Tarihi:……………………………………………..

Hizmetin Bitiş Tarihi:…………………………………………………..

MADDE 12 – MÜCBİR SEBEPLER

  • İşbu sözleşme kapsamında mücbir sebep, tarafların iradesi dışında gelişen veya meydana gelen, önceden öngörülemeyen ve engellenmesi mümkün olmayan, kaçınılmaz nitelikteki dışsal olayları ifade eder. Bu tür olaylar, tarafların ödev, yükümlülük ve borçlarını yerine getirmesini tamamen veya kısmen engelleyebilir ve sözleşmenin ifasını zorlaştırabilir.
  • Kanunda belirtilen mücbir sebep halleri nedeniyle, sözleşme ve/veya sözleşmeden doğan yükümlülüklerin belirlenen süre içinde yerine getirilememesi durumunda, taraflar, sözleşmeyi ve çalışmaların süresini gerektiği şekilde uzatmayı peşinen kabul eder. Eğer işin gereği, süre verilmesinin fayda sağlamayacağını gösteriyorsa, sözleşme karşılıklı olarak feshedilmiş sayılır.
  • Sözleşmenin feshi durumunda, mücbir sebebin ortaya çıkmasına kadar geçen süre içinde oluşan yükümlülükler geçerliliğini sürdürür. Taraflar, mücbir sebebi gerekçe göstererek önceki yükümlülüklerinden kaçınamazlar.

Bu Sözleşme, 2 (iki) nüsha olarak tanzim edilmiş, taraflarca okunarak

 ….. /……/ 2026 tarihinde imzalanmıştır.

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

Probleminizin çözümü için Destek Merkezi bağlantısını takip ederek, 7/24 destek ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. 

Ücretsiz Keşif İçin Bize Ulaşın!