Akça Mantolama > Beşiktaş Dış Cephe Tamir Tadilat Firması

Beşiktaş Dış Cephe Tamir Tadilat Firması

MADDE 1:Dış Cephesine Güvenlikli İş İskelesi kurumuna başlamadan önce iskelelinin altına branda serilecek daha sonra iskele kurumaya başlanacak. binanın etrafındaki çimler ve ağaçların tamamı brandayla örtülecek.  kapı-pencere kasaları, camlar, iskele kurulan bölgeler yürüme yolları vb. noktaların kirlenmesi ile malzemelerin düşmesi riskine karşın, maskeleme bantları, naylon brandalar ve koruma plakaları ile gerekli tedbirler alınacaktır.

MADDE 2: Dış Cephelerde bulunan kırık ve çatlaklar  altı boşalmış tüm sıvalar kolon ve kirişler balkon tavanları  hasar görmüş yerlerin tamamı kırılacak.kırdığımız yerlerin içinde bulunan demirleri tel fırça ile temizlenecek ardından antipas korucuyu sürülecektir. bu işlemler bittikten sonra kırdığımız yerlerin büyük olan kısımlara kara sıva ile küçük bölümleri özel dolgu elyaf tamir harç malzemesi ile dış cepheye uygun ve sağlıklı bir şekilde tüm tamir ve tadilatları yapılacaktır. mantolamaya ısı yalıtım başlamadan önce yüzeyde bulunan Aparatlar. Kelepçeler ve Yağmur iniş boruları. klima bağlantıları vb .bağlantılar sökülerek mantolama ısı yalıtım sisteminin üzerine taşınacak şekilde ayarlanacaktır

MADDE 3 : Dış Cephe mantolama ısı yalıtım başlamadan tüm cephe  yüzeyde bulunan Aparatlar. Kelepçeler ve Yağmur  iniş boruları. klima bağlantıları vb .bağlantılar sökülerek ısı yalıtım sisteminin üzerine taşınacak şekilde ayarlanacaktır

MADDE  4:  Zemin kotunun üzerinde başlayacak olan uygulamalarda, öncelikle binanın gönyesi, şakülü ve kotu etüd edilecek ve yapının konumuna göre uygulamanın aynı kot seviyesinde başlatılmasına özen gösterilecektir.

MADDE  5:  Özellikle kapı  pencere kenarları, kolon-kiriş bileşim noktaları ve kiriş-döşeme geçişlerine denk gelen noktalar üzerine iki levhanın birleşim noktası gelmeyecektir. Sıva çatlaklarının daha çok oluştuğu bu tip noktaların üzeri yekpare bie levha ile kaplanacaktır. Ayrıca levhaların üst üste döşenmesi esnasında da şaşırma prensibine uyulacaktır. Yapıların köşelerinde ise farklı yönden gelen levha kenarlarının yine şaşırtmalı uygulanması sağlanacaktır Isı yalıtım yapıştırıcısı, paket etiketlerinde belirtilen karışım oranlarında su ilave edilerek ve uygun bir matkap ve karıştırma ucu yardımı ile homojen olarak karıştırılmalıdır. Sertleşmiş malzeme kesinlikle su ile tekrar yumuşatılarak kullanılmalıdır

MADDE  6:  Mantolama ısı yalıtım levhalarının arkasına sürülen ısı yalıtım yapıştırıcısı, levhanın her kenarına  5 cm genişliğinde, 2-3 cm kalınlığında bir şerit ve ortasına 2-3 adet yumruk büyüklüğünde noktasal öbek olarak uygulanacaktır. Yapıştırıcının uygulanan miktarı ve yüksekliği zemin yapısına göre ayarlanacaktır. Uygun sarfiyat 4-5 kg/m² dir. Yapıştırıcının köşelerde birbirini tamamlamasına özen gösterilecektir. Hazırlanan yapıştırıcı hava koşullarına göre 2 ile 4 saat içinde tüketilmelidir. Levhaların yüzyüze gelen kenarlarına yapıştırıcı bulaşmamasına ve aralık kalmamasına azami özen gösterilecek, yine de aralık kalması durumunda aynı levhadan kesilecek uygun kalınlıktaki malzeme ile bu aralıklar mutlaka kapatılacaktır.  

MADDE 7: Mantolama  Isı Yalıtım Levhası: Zemin seviyesinin 50 cm üzerinden itibaren tüm cephelerde seçilen kalınlıkta, 50×100 cm ebatlarında, 16 kg/m³ yoğunluklu, yangın dayanımında B1 sınıfına giren, 0.033 w/mK Isı iletkenlik katsayısına (?) sahip

MADDE 8:  Pencere  iç merkezlerinde çerçeve kalınlıklarına uygun olarak 2 cm kalınlığında ısı yalıtım levhası kullanılabilir.

MADDE  9 : Yapıştırma harcı: Isı yalıtım levhalarının yapıştırılmasında beton, sıva, tuğla, gazbeton vb. mineral esaslı yüzeylere, Mantolama ve polistren gibi ısı yalıtım levhalarının yapıştırılmasında kullanılan polistren yüzeylere min 0,08 N/mm² yapışma özelliğine sahip, TSE ya da TSEK belgeli, çimento esaslı ısı yalıtım yapıştırıcısı kullanılacaktır.

                        DÜBELLEME UYGULAMASI

MADDE  10 :Her Bir levhaya 6 adet dübel kullanılacaktır. dübel kullanma şekli levhanın köşelerine birer adet  levhanın ortasına iki adet dübel gelecek şekilde dübellelenecektir.  Ortalama metrekareye 12 adet dübel kullanılacaktır          

MADDE  11 : Mantolama ısı Yalıtım yapılan zemine göre uygun dübel seçilecektir. Dübelleme işlemine, yapıştırma işleminden en erken 24 saat sonra başlanacaktır. Isı yalıtım yapıştırıcısının tam mukavemetinin sağlanması için uygulamadan sonraki 6-24 saat içinde dübelleme yapılmaması gerekmektedir Uygulama yapılan yüzey tipine göre, platik çivili dübel, çelik çivili dübel ya da gazbeton dübeli tercih edilmelidir. Tuğla ve briket yüzeyler için plastik çivili özel tırnaklı dübel, brüt beton ve tünel kalıp yüzeylerde çelik çivili dübel ve gazbeton yüzeyler için de gazbeton dübeli tercih edilecektir. Tüm yüzeyler için bina yüksekliği 0-8 m arasında dübeller, levhaların her bileşim T noktasına 1 adet ve her levhanın ortasın 1 adet olacak şekilde uygulanacaktır. Yüksekliğe bağlı artan rüzgar yükü sebebi ile 8-20 m arasında bina köşelerine denk gelen levha kenarlarına fazladan 2adet, 20 m’den sonra fazladan 3 adet daha dübel uygulanacaktır.

 MADDE  12:  Dübel kafaları, sıva içinde şişkinlik yapmayacak şekilde yalıtım levhasına gömülecektir. Dübel kapsülleri için açılan delik, duvar yüzeylerinden itibaren 45-50 mm olmalı ve dübelin bu delik içinde en az 35 mm tutunması sağlanmalıdır. Dübellerin, yapının kenar ve köşelerinden 10-15 cm içerde olacak şekilde monte edilmesine dikkat edilecektir.

MADDE  13:  Dübelleme işleminden sonra köşe profili montajı ve fileleme işlemi tamamlanmalıdır. Köşe profilleri işlemi yapının tüm köşeleri ile kapı ve pencere gibi köşe oluşturan her noktada uygulanacaktır. Filelemeye yine bu köşe noktaların güçlendirilmesi ile başlanacak ve yapının tamamı filelenecektir  Fileli sıva kalınlığında alt sıva tabakası çelik mala ile yüzeye yayılacak daha sonra üzerine file fazla bastırılmadan yapıştırılacaktır. Alt sıva tabakası kurumadan hemen 1,5 mm kalınlığındaki üst sıva tabakası uygulanacaktır. Sarfiyatın 4 kg/m² nin altına inmemesine özen gösterilmelidir. tabakasının her noktada 4 mm olması sağlanacaktır Önce m2 mm 

MADDE  14:  Köşe profilleri: Binanın yapısal köşelerinde ve estetik amaçlı cephe elemanları ile kapı-pencere merkezlerinde polistrol ya da pvc fileli köşe profilleri kullanılacaktır. Kapı-pencere üst merkezleri ile çıkmalarda ve gereken diğer noktalarda yağmur ve benzeri su akıntılarının yapı yüzeyinden uzaklaştırılmasını sağlayacak damlalıklı alimünyum veya pvc köşe profilleri kullanılacaktır. 

MADDE 15 :  Mantolama Isı Yalıtım Sıvası: Isı yalıtım levhalarının donatı filesi ile birlikte sıvanmasında, elyaf takviyeli, su buharı geçirgenliği yüksek, polistren yüzeylere min 0,08 N/mm² yapışma özelliğine sahip,TSE ya da TSEK belgeli, çimento esaslı ısı yalıtım sıvası kullanılacaktır.

MADDE  16:   Donatı  Filesi birleşme noktalarında 10 cm üst üste bindirilerek mala ile ısı yalıtım sıvası kurumadan dış cepheye yakın olacak şekilde bastırılır ve sıva yüzeyi düzeltilir. Donatı filesi toplam ısı yalıtım sıvası kalınlığının 1/3’ü kadar dış cepheden içeride olacak şekilde yerleştirilmelidir. Pencere ve kapı köşeleri özel çapraz donatı filesi ile takviye edilir. Köşe dönüş ve pencere profilleri monte edilir. Uygulanan file dışardan görülmemelidir. Daha sonra boya veya son kat kaplama ile sistem tamamlanır. Filesi: Isı yalıtım sıvasında oluşabilecek gerilmeleri karşılamak ve çatlamasını önlemek amacıyla min 160 gr/m² ağırlığında, 4×4 mm file aralığında, min 1700 N/5cm çekme mukavemetine sahip alkali dayanımlı cam elyaf dokuma sıva filesi kullanılacaktır.

MADDE  17:  Mantolama Dübel: Isı yalıtım levhalarını uygulama yüzeyine mekanik olarak tespit etmek için geri dönüşüme uğramamış, geniş başlıklı (10 cm), yüzeye göre plastik ya da izolasyonlu çelik çivili özel ısı yalıtım dübeli kullanılacaktır.

MADDE  18:  Kaplama Astarı: Son kat dekoratif kaplamanın, donatılı ısı yalıtım sıvası üzerindeki aderansını artırmak için, akrilik bağlayıcılı, özel dolgulu astar kullanılacaktır.

MADDE  19:  Son Kat Dekoratif Kaplama: Donatı sıvası katı üzerine, sistemi dış etkenlere karşı korumak ve estetik sağlamak amacıyla çimento esaslı, elyaf takviyeli, su itici, üzeri boyanabilen tane dokulu mineral kaplama kullanılacaktır.

MADDE  20:  Son Kat Dış Cephe Boyası: Mineral kaplamanın boyanması amacıyla silikon emülsiyon esaslı, buhar geçirgenliği ve su iticiliği yüksek, silikonlu dış cephe boyası kullanılacaktır. 

MADDE  21:  Yapılacak işlerin tamamı, malzeme, Nakliye, işçilik, işçi s.s.k giriş ve güvenliği tüm giderler tarafımıza ait olacak. 

MADDE  22:   İş esnasında oluşabilecek iş kazalarından firmamız sorumludur.

 MADDE  23:  Çalışma esnasında pencere camlarının kırılması vs gibi zararlardan firmamız sorumludur.

MADDE  24:  Çalışma esnasında çıkan atık ve çöpler uygun yere toplanıp etrafa dağılması önlecek, yerler korunacak, iş bitiminde yerler ekibimiz tarafından temizlenecek, çıkan molozlar tarafımızca atılacaktır.

MADDE 25:Her cephe işlemi bittikten ve iskele diğer cepheye taşınırken çalışılmış bölgede çevre temizliği yapılacak ve oluşan molozlar ekibimiz tarafından kaldırılacak.Yapılacak işin takibini Mantolama Dünyası yetkili elemanları yapacak.

 MADDE  26:Ekibimiz toplum ve etik kurallarına hassasiyet göstererek çalışacak ayrıca iş veren ve kat sahiplerinin uygun görmediği işçi/işçiler çalıştırılmayacaktır.

MADDE  27: İş sahasına aktarılan demirbaş ve sarf malzemeler için işveren tarafından kapalı, yeterli büyüklükte ve kapısı kilitli bir alan tahsis edilecektir.

MADDE 28: Yükleyicinin ihtiyacı olan elektrik ve su ihtiyaçları iş veren tarafından bedelsiz olarak karşılanacaktır.

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

Probleminizin çözümü için, 7/24 destek ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. 

Ücretsiz Keşif İçin Bize Ulaşın!