Akça Mantolama > Bina Drenaj Hizmetleri

Bina Drenaj Hizmetleri

MADDE  1: Drenaj işlemine başlamadan önce binanın bazı yerlerinde ağaçlar bulunuyor drenaj işlemine başlamadan önce bu ağaçları topraktan söküp başka bir müsait alana tekrardan toprağa dikilecektir 

MADDE 2: Drenaj Nedir, binanın dış duvarlarından temele sızan suların ya da yeraltı sularının bina ve altyapı elemanlarına zarar vermesini önlemek amacıyla yapılan su yalıtımı uygulamasıdır. bina çevresindeki suyun toplanarak, yapıya ulaşmadan tahliye edilmesidir.

MADDE  3: Binanın 4 tarafına 1 metre genişlikte bina  temelinin 80 cm altına inecek kadar  bir çukur kazılacak çukur kazma işlemi bittikten sonra binanın temel duvarı jet su tabancası ile yıkanacak ve kirden arındırılacak 3veya4 gün kadar kurumaya bırakılacak duvar kuruduktan sonra 1 kat poliüretan astar duvara uygulama yapılacak ardından 2 kat poliüretan su yalıtım malzemesi uygulanacak ardından temelin duvarına 4m mebran uygulaması yapılacak yapılan mebran uygulaması tek parça halinde binanın duvarın uygulanacaktır  ve sonrasında üzerine 4cm sert mavi köpük yapıştırılacak ardından kazılan çukurun zeminine 3m 10 15 cm  çakıl serilecek ve drenaj suyunun sağlıklı tahliye edilmesi için çakıla su terazi ile  eyim verilecek ve üzerine drenaj borusu yerleştirilecektir binanın giriş kısmından 150lik drenaj borusu ile başlanıp 200luk drenaj borusu ile devam edip logara bağlanacaktır drenaj borusu tamamı su terazisi ve lazer teraziyle  teraziye alınacak ve uygun sağlıklı bir eyim verilecektir  

drenaj borusunun üzerine 20 25cm çakıl dökülecek  üzerine toprak atılacaktır toprak işlemi bittikten sonra 2veya 3 ay kadar toprağın tam oturması(çökmesi) için zamana bırakılacaktır ve drenaj işlemi bitecektir

MADDE  4: Toprak çökme işlemi bittikten sonra binanın 4 tarafına 80 cm genişlikte 15-20 cm kalınlıkta kalıp çakılacaktır kalıp işlemi bittikten sonra binanı belirli bölümlerine matkap yardımıyla delik delinecek ve içlerine epoksin yardımıyla demir montaj edilecektir bu montaj edilen demirler kalıpın içerinese girecek olan hasil demirlerle bağlanacaktır ve bir bütün sağlanacaktır arından bu işlemler bittikten sonra hazır beton uygulaması yapılacaktır beton uygulaması yapılırken betona suyun binaya değilde binanın dışında kalabilmesi için eyim erilecektir  

MADDE  5: Topraktaki su uzaklaştırılmadığı takdirde bina üzerine hidrostatik basınç uygulamaya başlar. Binalar bu basınç sebebiyle su ve nemin olumsuz etkilerine maruz kalır. Bina taşıyıcı sistemlerini olumsuz etkileyen sular kolon içlerinde korozyona sebep olur. Korozyondan etkilenen demir donatı genişler, kendisini saran betona baskı uygulamaya başlayarak hem kendisinde hem de betondan dökülmelere sebep olur. Bu dökülmeler yapının statik durumunu bozar, binanın kullanım ömrünü kısaltır ve binanın depreme karşı dayanıklılığını azaltır. Ayrıca, su alan binalar içerisinde yaşayan insanların sağlığını olumsuz yönde etkileyen küf, rutubet, mantar vb. organik maddelerin oluşumuna sebep olur. Tüm bu olumsuzlukların giderilebilmesi için binaların uygun bir drenaj sistemleri ile korunması gerekmektedir.

MADDE 6: Gizli derelerin üst kısmında bulunan mebran ve osblerin tamamı sökülecek yerine yenide Onduline uygulama yapılacak Gizli derelerin iç kısmı tamamı önce temizlenecek ardından gizli derelerin iç kısmı 4mm ODE Membran fulyolu marka ile uygulama yapılacaktır.

MADDE 7: Binanın cephesinde yağmur iniş pimaşları yerinden çıkmış olanlar vinç yardımıyla tekrardan yerlerine montaj edilecektir binanın 4 tarafında bulunan toprağa gömülmüş olan pimajlar yerinden çıkarılıp temizlendikten sonra montaj edilecek eksik veya kırık pimajlar varsa yenisiyle değiştirilecek 

MADDE  8: Yapılacak işlerin tamamı, malzeme, Nakliye, işçilik, işçi s.s.k giriş ve güvenliği tüm giderler Firmamıza ait olacaktır. 

MADDE  9: Çalışma esnasında çıkan atık ve çöpler uygun yere toplanıp etrafa dağılması önlenecek, yerler korunacak, iş bitiminde yerler ekibimiz tarafından temizlenecek, çıkan molozlar tarafımızca atılacaktır.

MADDE  10: Temizliği yapılacak ve oluşan molozlar ekibimiz tarafından atılacak. yapılacak işin takibini AKÇA MANTOLAMA yetkili elemanları yapacak.

MADDE  11: sahasına aktarılan demirbaş ve sarf malzemeler için işveren tarafından kapalı, yeterli büyüklükte ve kapısı kilitlenebilir  bir alan tahsis edilecektir.

MADDE 12: Yükleyicinin ihtiyacı olan elektrik ve su ihtiyaçları iş  veren tarafından bedelsiz olarak karşılanacaktır.

Neden Biz?

Akça Mantolama; Dış Cephe MantolamaDış Cephe KaplamaAlçı ve Sıva UygulamaÇatı AktarmaÇatı Tamir ve BakımDış Cephe BoyamaDrenajFayansİzolasyonMermerSöveSu YalıtımıZemin Güçlendirme üzerine malzeme satışı ve uygulama hizmetleri konusunda tam 22 yıldır İstanbul başta olmak üzere Türkiye ‘nin her yerine gerek uzman kadromuz gerekse uygun fiyat avantajlarımız ile hizmet vermekte olan kurumsal bir inşaat firmasıdır.

Ücretsiz Keşif İçin Bize Ulaşın!